top of page

CONFERENCE AGENDA

OUR LINE UP OF TOPICS AND SPECIAL EVENTS

Thursday, October 19th, Registration, Meet & Greet
(7:00 PM to 9:00 PM)

Registration

7:00 PM - 8:30 PM

Friday, October 20th, Conference Sessions 

(8:45 AM to 3:20 PM)

8:00 AM - 8:45 AM

Pre-Session Coffee

8:00 AM - 10:00 AM

Registration

8:45 AM - 9:00 AM

Welcome Address - Rev. Steven M. Baran

9:00 AM - 9:40 AM

Session #1 Dr. Brett Travis - Counseling in a Culture of Faith Deconstruction

9:40 AM -10:20 AM

Session #2 Dr. Brett Travis - Callings. Counseling and Evangelism.

10:20 AM -10:30 AM

10 Minute Break (no food provided)

10:30 AM -11:10 AM

Session #3 Dr. Al Jones - The Ins and Outs of Rejection

11:10 AM -11:20 AM

10 Minute Break (no food provided)

11:20 AM - 12:00 PM

Session #4 Dr. Al Jones - The Power of Words

12:00 PM - 1:00 PM

Lunch Provided

12:00 PM - 12:45 PM

Lunchtime Roundtables with Dr. Robert J. Duncan, Jr (Online Only)

1:00 PM - 1:40 PM

Session #5 Attorney David C. Gibbs III - Maximum Counseling Ministry With Minimal Liability

1:40 PM -1:50 PM

10 Minute Break (no food provided)

1:50 PM - 2:30 PM

Session #6 Attorney David C. Gibbs III - Maximum Counseling Ministry With Minimal Liability

2:30 PM -2:40 PM

10 Minute Break (no food provided)

2:40 PM - 3:20 PM

Session #7 Dr. Charles Graham - The Bible and the Counselor

3:20 PM - 4:00 PM

Stick around to network, socialize and capture memories at the NCCA photo booth

Friday, October 20th, Shawn Harper Special Event 
(6:30 PM - 8:00 PM )

Saturday, October 21st, Conference Sessions 

(8:45 AM to 3:20 PM)

8:00 AM - 9:00 AM

Pre-Session Coffee

8:00 AM - 10:00 AM

Registration

9:00 AM - 9:40 AM

Session #8 Dr. Phyllis J. Arno - Are You Living with Faith or Living in Fear?

9:40 AM - 9:50 AM

10 Minute Break  (no food provided)

9:50 AM -10:30 AM

Session #9 Drs. Richard and Phyllis Arno - Joint Session With The Founders

10:30 AM -10:40 AM

10 Minute Break (no food provided)

10:40 AM -11:20 AM

Session #10 Dr. Doug Stringer - Maneuvers Through Unexpected Detours

11:20 AM - 12:00 PM

Session #11 Dr. Doug Stringer - Maneuvers Through Unexpected Detours

12:00 PM - 1:00 PM

Lunch Provided

12:00 PM - 12:45 PM

Lunchtime Roundtables with Dr. Robert J. Duncan, Jr (Online Only)

1:00 PM - 1:40 PM

Session #12 Dr. Abby Johnson - Healing From Abortion

1:40 PM - 1:50 PM

10 Minute Break (no food provided)

1:50 PM - 2:30 PM

Session #13 Dr. Abby Johnson - Healing From Abortion

2:30 PM - 2:40 PM

10 Minute Break (no food provided)

2:40 PM - 3:20 PM

Session #14 Pastor Belinda Gruber - The Messy Stuff

3:20 PM - 4:00 PM

Stick around to network, socialize and capture memories at the NCCA photo booth

bottom of page